Yavru Köpek Eğitimi İstanbul

Anasayfa , Yavru Köpek Eğitimi İstanbul

Yavru köpek eğitimi

Yavru Köpek Eğitimi 30 Günlük Aşamaları Haftalık Tablomuz


1. Hafta Yavru Köpek Eğitimi Programı

Yavru köpeğinizin Pet Okulu ekibi ve pet okulunda bulunan diğer öğrencilerimizle tanıştırma  , ortama uyum sağlama süreci  başlar. Pet okulumuzdaki eğitmen ve köpek bakıcısı ile can dostunuzun ilişkisi başlar. Köpek bakıcısı kaldığı ortamı ona alıştırır ve günlük enerjisini atması için onunla birebir ilgilenir. Eğitmen ise köpeğinizin günlük hayatta yaptığı hataları gözlemler ve sorun teşkil edebilecek konuları gözlemler. 


2.Hafta Yavru Köpek Eğitimi Programı

Yavru köpeğiniz okulumuzdaki ortama ve ekimize uyum sağladıktan sonra eğitimleri başlar. 2. haftada takip komutu, Otur komutu, Yat komutu öğretilir. Bu eğitim komutlarının sağlamaları yapılır. Can dostunuzun yanlış davranışlarının çözümü için çalışmalara başlanır. 


3.Hafta Yavru Köpek Eğitimi Programı

Köpeğinizin otur ve yat bekle komutları öğretilir. Öğrendiği komutların pekişmesi için sürekli tekrarlar yapılır. Yavru köpek eğitiminde en önemli faktör eğitim tekrarı yapılması ve öğrendiklerini isteyerek yapmasıdır. Günlük yaşantınızdaki sorunları (herkesin üzerine atlaması, el ısırmaları, eşyalara zarar vermesi vb.) 3.haftada tamamen sonlandırılır. 


4.Hafta Yavru Köpek Eğitimi Programı

Yavru köpeğinizin öğrendiği tüm komutların tekrarları yapılır. Can dostunuz davranışları için testlerden geçirilir.

Örnek: Hiç tanımadığı kişiler ile karşılaştırılır ve tepkisi gözlemlenir ve benzeri testlere tabi tutulur.

Son olarak 4.haftasının sonunda vekili ile eğitim çalışması gerçekleştirilir. dostumuzun vekili gelir ve köpek eğitimi nedir? köpek nasıl eğitilir? yavru köpek davranışları nasıl önlenir?  bu ve buna benzer bilgiler vekili ile paylaşılır.

Bu eğitimimizden faydalanmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


Yavru köpek eğitimi


Hayatına yeni bir minik dost sokacak olan veya sokmuş olan birçok kişi köpeklerinin eğitim almaları için belirli bir erişkinliğe ulaşmalarını daha doğru olacağını düşünmektedir. Ancak bu kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Minik patilere sahip yavrumuz eve geldiği andan itibaren eğitimine başlanmalı, bir takım kuralları ilk günden öğrenmelidir.

Atalarımızın söylediği “ağaç yaşken eğilir” sözü minik dostlar edindiğinizde de geçerlidir. Minik dostunuz eve ilk geldiği andan sonra ona liderlik yapacak onu yönlendirecek ve iyiyi kötüyü öğretecek bir lider olması gerekir ki bu tabi ki sizsiniz.

Muhtemelen ömrü 10 ila 20 sene arasında olan minik dostunuzun hayatı boyunca dikkate alacağı kuralları siz koyacaksınız ve bu Yavru köpek eğitimi süreci içinde gerçekleşen olaylar tatlı bir anı olarak aklınızda kalacak zaman geçtikçe hatırlayıp güleceksiniz.

Hatta bu anları sık sık fotoğraflamanızı öneriyoruz çünkü ilerde arkadaşlarınıza anlatırken bu fotoğrafları göstermek çok keyifli olacağına emin olabilirsiniz.

Minik dostunuz olan yeni evcil köpeğinizin karakteri ortalama olarak 9 ila 12. Ayda şekil almaya başlayacaktır bu zamanlara kadar karakteri çok fazla değişkenlik gösterebilir istediğiniz gibi şekilde verebilirsiniz. Ancak bu zamandan sonra daha zorlu olacağını bilmelisiniz. Yavru köpek eğitimi hakkında bilmeniz gereken tüm önemli unsurları sizinle paylaşıyorum.

yavru-kopek-egitimi

Yavru Köpek Eğitimi; Önemli Unsurlar

Her şeyden önce yavrumuz eve gelmeden ona yalnız kalacağı zamanlar için güzel bir alan ayarlamak gerekmektedir. Dostumuzun boyutuna ve bedenine göre 5 ila 15 metrekarelik ona özel alan belirlemelisiniz. Yatağının da bu alanda bulunması gerekiyor bu bölümde priz, kablo ve mobilya bulundurulmamalı.

Yavrumuzun disiplini ilk günden sağlanmalı 3-4 yaşına erişmiş çocuklar gibi yatma, yemek yeme saati belirli olmalıdır eve geldiği ilk birkaç hafta bu konuda zorlanabilir çünkü anne ve kardeşlerinden ayrılması onun için çok zor olacaktır sık sık ağlayacaktır bunu acı olsa da duymazdan gelmeniz en doğrusu olacaktır. Eğer her ağladığında ona ilgi gösterirseniz buna alışabilir ve sizi yanında istediği her an ağlayabilir.

Yavru Köpek Ağlama Engelleme

Ağlamasını engellemek için yavru köpeğimizin yanına kendi kokumuzu bulunduran bir atkı, fular ve ya kazak bırakabilirsiniz ve de pelüş bir oyuncak onun ağlamasını zamanla en aza indirip bitirecektir. Bunun haricinde gün içinde de sık sık yavrunuzu 1-2 saat evde olsanız dahi yalnız bırakmalısınız ki yalnızlık onun için korkutucu olmak yerine eğlenceli vakit geçirme zamanı olsun buna yavru köpek eğitiminde mutlaka yer vermelisiniz.

Yalnız kalmaya alışamayan köpekler ileride erişkin olunca havlama, kazma, eve zarar verme gibi hem maddi hem de sosyal olarak size zarar verecektir. Nedenle daha bebekken kazanacağı en güzel özellik yalnız kalmaya alışmak olacaktır. Yavru köpek eğitimi ile kazanacağı tüm özellikler gelecekte mutlu bir birliktelik geçirmenizi sağlar.

Minik köpeğinize köpek eğitimi sırasında mutlaka kazandırmanız gereken bir diğer özellik box yani kafes alışkanlığı olmalıdır. Uzun seyahatlere çıkarken yada misafir olarak gittiğiniz yerlerde sizi çok fazla rahat ettirecektir.

Yavru Köpeklerde Tuvalet Sorunu

Köpeğiniz eve giriş yaptığı andan itibaren çok dikkatli olmanız gereken dikkatli olmazsanız sonuçları iğrenç olabilecek bir durum var tabi ki Tuvalet Eğitimi bu konuyu özel olarak ele almıştık isterseniz orayı okuyabilirsiniz ancak şimdide biraz bahsedelim; Bu eğitim sizi fazlaca yorabilir ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi olacaktır.

Yavru köpek tuvalet eğitimi konusunda sabırlı ve disiplinli olmalısınız ancak köpeğinizle aranızı bozacak davranışlardan bağırma ve kızma davranışlarını uygulamaya dikkat ederek hareket etmelisiniz.  

Yavru köpeğinize her konuda zaman tanımalısınız, tüm yanlış davranışların önüne geçip daha doğrusunu sunmalısınız. Minik dostunuza Köpek Eğitimi sırasında komut eğitimlerini kısa tutmalısınız çünkü köpeklerin dikkati çabuk dağılır ve eğitimden sıkılabilir o sıkılmadan eğitimi bitirmeniz ve sonunda ödül çubuğu ile onu ödüllendirmeniz verimli sonuç almanızı sağlayabilir.

Yavru köpekler ödüller ile eğitime daha yatkın canlılardır bu şekilde sonuca varmak daha hızlı olacaktır. Minik dostunuzu eğitirken olumsuz davranışını cezalandırmak yerine olumlu hareketlerini ödüllendirmek onu mutlu edecektir.

Köpeğiniz ondan beklediğiniz davranışları daha hızlı anlayacaktır. Minik dostunuza sık sık yeni oyuncaklar alın yeni oyuncaklar onun fiziksel olarak ve zihinsel olarak gelişmesinde önemli rol oynayacaktır.

Köpeğinizi sosyalleştirmek çok önemlidir yavru köpek eğitiminde en önemli konulardan biri sosyal bir köpek yetiştirmektir. Öyle ki çocuklara, diğer hayvanlara saldırmaması için yavruyken sık sık farklı ortamlara alıştırılmalıdır. Dışarıda ki dünyaya açık olmalıdır seslere, mekanlara, hayvanlara ve insanlara küçüklükten alıştırmanız demek köpeğinizin gelecekte sosyal ve herkes tarafından sevilen bir köpek olmasını sağlar.

Yavru köpekler neyi kemirmesi neyi kemirmemesi konusunda hiçbir bilgiye sahip değildir. Bu yüzden yalnız kalacağı özel bölgesinde kemirecek bir obje olmamalıdır bu konuya dikkat etmek çok önemli çünkü olası zehirlenmelerin önüne böylece geçebilirsiniz.

Minik dostunuzla yavru Köpek Eğitimi sürecinde çok zor zamanlar yaşayabilirsiniz ama şunu unutmayın ona sevginizi her zaman yansıtın, ne yaparsa yapsın ondan vazgeçmeyin.

Köpek eğitimleri olan Köpekler Tuvalet Eğitimi, temel itaat eğitimi ve ileri itaat eğitimi gibi eğitimler için profesyonel olarak destek almak için hemen iletişime geçebilirsiniz.

Son Güncelleme: 9 Haziran Perşembe 20:15
Puanla!
[Toplam: 10 Ortalama: 4.3]
Comments are closed.